Geschiedenis

BIG Gift zeg maar één van de uniekste relatiegeschenken ooit!

By 14 maart 2019 april 10th, 2019 No Comments
Een van de bekendste relatiegeschenken staat in Amerika: het Vrijheidsbeeld!

Een BIG Gift werd al in de negentiende eeuw uitgedeeld. In 1884 ontving Amerika van Frankrijk een geschenk. Het latere Statue of Liberty is vermoedelijk een van de grootste geschenken ooit. Vanwege haar 100ste onafhankelijkheidsjaar ontving Amerika dit relatie-geschenk.

De Franse beeldhouwer Frédéric Bartholdi maakte het origineel al in 1875, een veel kleiner beeld, als een soort ode aan zijn moeder. Dit deed hij ter gelegenheid van, ja ja, Moederdag. Het origineel staat in Jardin du Luxembourg in Parijs.

Het Vrijheidsbeeld, maar liefst 46 meter hoog, is dus een kopietje. Al ver voor de opkomst van de Chinese markt werd er dus al schaamteloos nagemaakt.

Het is 1875. Frankrijk heeft een order te vergeven en natuurlijk krijgt GiftKing die, omdat ze verstand hebben van relatiegeschenken. En graveren natuurlijk. Vooraf stuurt GiftKing altijd eerst een mailproef om te laten zien hoe een bedrukking of gravering er in het echt uit komt te zien. De mailproef voor de levering van het Vrijheidsbeeld had er dan waarschijnlijk zo uit gezien.

Als je meer voorbeelden wil zien van graveerwerk, kijk dan ook eens op http://www.hetdruckershuys.nl

Wil je meer informatie over andere druktechnieken, die bij GiftKing ook mogelijk zijn, bel ons of klik hier